Mika’s avonturen- update 22-8-2019

Hoe gaat het met Mika?

Zoals jullie in mijn laatste blog al konden lezen gaat het erg goed met Mika. Hij is erg leergierig en pakt dingen snel op. Je merkt dat hij nog steeds wel in de pubertijd zit, maar dat het langzamerhand wel weg ebt. Soms merk je de angstfases nog op. Zo is hij het ene moment een allemans vriend en het andere moment vind hij onbekende mensen bijvoorbeeld eng en moet je hem er even doorheen helpen. Maar al met al doet hij het in mijn ogen uitmuntend goed. Hij komt steeds vaker aan mijn voeten liggen tijdens de trainingen en heeft steeds meer aandacht voor mij. Luisterd vaak naar mij en ik merk dat de band gewoon erg sterk is. Soms ben ik zelf nog wel onzeker. Ik wil het vaak graag goed doen en ben al gauw bang dat als ik iets een paar keer niet op de juiste manier doe, dat Mika het misschien vergeet of dat ik het misschien hem verkeerd aan leer. Echter weet ik ook dat ik niet alles in 1x zal kunnen , dat alles een gewoonte gaat worden en dat het met oefenen vanzelf wel komt.

Hoe ging de laatste training?

De laatste training ging erg goed vond ik. Mika komt in oktober 2 nachtjes slapen voor het eerst zodat hij en ik allebei alvast kunnen wennen als hij ongeveer in januari bij mij komt wonen. Hiervoor moesten we nog een aantal dingen bespreken. De uitlaattijden, zijn eet tijden etc. ,etc. . Dit hebben we besproken tijdens een wandelingetje in de omgeving waar ik woon en bij een picknicktafel in de buurt. Daarna gingen we nog even trainen in de winkel. We zijn gaan wandelen naar de lokale supermarkt bij mij in de buurt. Daarvoor moesten we een stukje door het bos. Daar zit eigenlijk altijd een man die altijd een soort van naar gevoel opwekt omdat deze man altijd dronken is. In een van de eerdere trainingen had ik geleerd van 1 van de trainers dat ik in plaats van lekker vlees beter de tube kon pakken omdat dit makkelijker was dan de hele tijd een stukje van de vleesstrip afbreken, dit had ik onthouden en dus hield ik Mika de tube kaas voor zijn neus en hielp ik hem om hem er langs te laten lopen, aangezien we dit allebei een lastig stukje vonden. Toen kwamen we uit het bos en kwam er een ambulance langs. Voor zowel mij als Mika weer lastig. Voor mij omdat dit mij triggerd en het een hard geluid is en voor Mika ongetwijfeld omdat hij dit bij mij voelt en ook omdat dit een hard geluid is voor hem. Dus hem weer afleiden met voer. Vervolgens overgestoken en dan kregen we een smalle stoep, eerder geleerd dat ik Mika aan de binnenkant moest laten lopen, dat ging goed. Dan krijg je de schuifdeuren bij de winkel, ook dat ging volgens mij wel goed. Eenmaal in de winkel moet ik als ik naast de schappen loop Mika aan de andere kant houden, dus als ik links van mij schappen heb, moet ik Mika rechts houden. Ook zette ik Mika netjes achter mij neer. Er waren veel prikkels in de winkel, maar het verbaast me hoeveel ik onthouden had en hoeveel ik toepaste en was best wel trots op mij en Mika. Op het eind waren de prikkels een beetje veel. Dus gingen 1 van de trainers en ik alvast naar buiten. Mika liep toen op een gegeven moment aan een kant wat voor mij niet heel lekker liep, ik wilde hem toen aan de andere kant hebben, maar toen bleek dat hij tussen mij en een aantal mensen liep om ruimte te creëren, maar dat had ik niet eens meer door haha. Dus eigenlijk was Mika heel goed bezig en liep Mika aan de juiste kant. We liepen uiteindelijk terug en we zijn toen nog even naar mijn kamer gegaan. Daar heb ik nog even met Mika op mijn bed geknuffeld waar ik ook kusjes en knuffels heb gekregen. Het was zo fijn om hem bij me te hebben. De laatste tijd voel ik me zo alleen en hem weer zien herinnerd me eraan dat ik niet moet opgeven, dat ik door moet gaan, dat we maatjes zijn en dat hij er voor me is en dat de band alleen nog maar sterker gaat worden. Ik kijk er enorm naar uit als hij in oktober hier 2 nachtjes komt. Hoewel ik het uiteraard ook spannend vind. Maargoed dat is ook niet gek, het is voor het eerst dan dat ik Mika bij me hebt en de verantwoording over hem draag in mijn eentje. Natuurlijk is er wel begeleiding die ook af en toe kan mee kijken, maar het meeste zal ik zelf moeten doen. Maar na de laatste training denk ik dat dat vast moet gaan lukken.

Foto’s van Mika

Omdat ik natuurlijk al een hele tijd geen blogs over Mika geplaatst heb, zijn er ook al een tijd geen foto’s meer verschenen van Mika. Nou is Mika niet veel gegroeid vanaf de laatste keer hoor, maar het is altijd leuk om misschien foto’s te zien. Hieronder dus een aantal foto’s.

Bedankt weer voor het lezen van mijn blog. Ik zou het erg waarderen als je hem deelt met mensen die je kent, hem liked, of een leuke reactie geeft. Je kunt je natuurlijk ook abonneren op mijn blog door je emailadres in te vullen, dan blijf je altijd op de hoogte wanneer ik een nieuwe blog post.

Een fijn weekend verder!

– Steffanie’s wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s