Mika’s avonturen-Hoe staat het ervoor?

Voorwoord

Hey! het is alweer even geleden dat ik weer een blog geschreven heb. De motivatie was de laatste tijd even op en ik was erg moe. Nog steeds ben ik erg energieloos en heb ik weinig zin in dingen. Ik kan maar weinig hebben, hoe graag ik ook dingen wil doen. Het pesten op de woning waar ik woonde (ja ik zeg woonde, dat leg ik zo wel uit) , bleef maar door gaan, het triggerde van alles, zo erg dat ik nu dus verhuist ben naar een andere woning. Ik moet zeggen, ik woon er nu 3 weken, het is maar 2 huizen verderop, maar er is wel meer rust. Ik word niet meer s’ochtends om 5 uur wakker en de groep is wel oké. Het was een moeilijke maand en nog steeds, want een hoop ellende kwam weer naar boven in mijn hoofdje alsof het niks was. Lastige dingen waar ik vaak niet goed mee om kan gaan. Momenteel bevind ik me dan ook tussen een splitsing van afleiding zoeken(maar eigenlijk teveel zodat ik niet opgenomen word ) en rust die ik moet zoeken, maar het probleem is dat elk rust puntje er nu voor zorgt dat er een vloedgolf aan emoties en gedachtes op me af komen. Ik moet een middenweg vinden, maar die vind ik eigenlijk niet. Dus het is allemaal erg lastig even. Mijn hoofd is zo vol dat het lijkt alsof er geen ruimte meer is voor andere dingen. Maar goed ik vind wel een oplossing. Ik probeer gewoon elke dag mijn bed nog uit te komen en doe elke dag mijn dagbesteding nog, ook al staat dit nu even op een laag pitje.

De groei van Mika

De laatste keer dat ik geschreven heb was het 20 april zag ik, vanaf die tijd is Mika in de hoogte niet veel meer gegroeid eigenlijk. Hij is meer gegroeid in proporties. Hij bevind zich nu in de pubertijd en als ik zijn pubertijd vergelijk met die van bubbel dan vind ik die van hem nog meevallen. Hij luistert vooral niet, probeert je uit en is ondeugend. Hij zoekt de grens gewoon op, maar ik merk dat elke keer als ik hem zie word het al iets minder. Soms dan wil ik dat hij zit en dan kijkt hij je met een schuine kop aan, je ziet dat hij je hoort en het is dan net alsof hij denkt ik hoor je wel, maar ik ga niks doen haha. Over een aantal maanden is het zover, dan zal Mika bij mij komen wonen, oke dat duurt nog waarschijnlijk 6 maanden, maar het schiet al aardig op. Vaak als ik me nu al somber voel dan wou ik dat Mika op dat moment bij me was, ik moet er niet aan denken dat ik hem kwijt raak. Hij is op het moment echt mijn krachtpunt om door te gaan. De trainingen gaan erg goed. De trainingen gaan voor Mika nu ook wat strenger worden, het puppy gaat er nu wat af en het word nu een grote kerel. Mika is namelijk alweer bijna 7 maanden. Wat vliegt de tijd he? Mika is echt mijn blije ei. Zijn foto’s maken me blij. Hij kan al een hoop trucjes. En nu hij dat voor een groot deel al kent, gaan we richting de therapeutische dingen die hij gaat leren. Kan ik het zo noemen? Naja de dingen die hij gaat doen om mij te helpen, zoals mij blokkeren als ik de neiging heb om weg te lopen bijvoorbeeld. Hij leert gelukkig snel en ik pak het ook allemaal heel snel op.

De laatste training

Ik wil nog graag vertellen hoe de laatste training ging. Ik moet zeggen ik was al best moe, ik had die dag ervoor een verjaardag gehad en ik moest die donderdag erna ook ergens nog naar de huisarts. Toen Mika kwam was dat wel even fijn. Ik weet niet goed waarom maar toen ik hem mee nam om een glaasje water te pakken liep hij weg en ging hij uiteindelijk in de gang plassen op het tapijt. Ik denk dat het was omdat het voor hem ook een nieuwe omgeving was. Ik heb het uiteindelijk opgeruimd, maar dat gaf ergens wel wat spanning, omdat ik niet goed wist wat ik moest doen. Toen zaten we op mijn kamer en hadden we het over een onderwerp wat bij mij gevoelig lag . Ik leg die dingen nooit uit, maar het was wel belangrijk anders kan Mika mij niet helpen natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat dat niet ook spanning gaf. En toen gingen we wandelen. Het is heerlijk om in mijn omgeving te wandelen. Ik woon namelijk in een natuurrijk gebied, met een klein stuk bos achter mijn woning en grote grasvelden om mijn huis. Niks is lekkerder dan om daar met je hond te wandelen. Je zag Mika ook echt gewoon genieten. Het was gelukkig ook heerlijk weer. In de training en tijdens het wandelen van alles geleerd. Op het eind werd het me alleen even teveel. Ik moest me op een gegeven moment focussen op een gesprek die ik aan het voeren was, op een vrachtwagen die langs kwam, maar tegelijkertijd Mika afleiden en belonen van de vrachtwagen. Ik keerde in mezelf. De trainer merkte dit en zei tegen me ”Je krijgt het niet meer binnen he” . Dat hoorde ik weer, maar omdat er nog nooit iemand was die dat gemerkt had en het tegen me gezegd had schrok ik er een beetje van en ik voelde me op dat moment een beetje schuldig dat ik niet naar haar gesprek meer luisterde. Gelukkig herkende ze dit en vond ze het niet erg. Ik ben met Mika in het gras gaan liggen die gek ging rollebollen op zijn rug en me kusjes geven, dat maakte me gelijk weer vrolijk, want alle emotie was er uit gekomen. Niet alleen van die dag, maar gewoon van de afgelopen weken, ik kon het niet meer tegen houden. Ik weet nooit zo goed wat ik met die emotie moet, iedereen zegt tegen me ”Laat het maar gaan”, maar ik vind dat toch wel moeilijk. Na de training toen ik weer naar binnen liep zag ik dat we uiteindelijk ook 2,5 uur met de training bezig zijn geweest, dat verklaarde wel waarom ik in mijn eigen bubbel belande denk ik naast alle andere dingen was het denk ik gewoon even te veel. maar ik vond het fijn dat ik mezelf kan zijn bij de trainers en Mika. Volgende week komt Mika weer en mijn doel is om dan weer in de winkel te gaan trainen, maar dit keer in de supermarkt om de hoek.

Hieronder nog een paar foto’s van Mika, ik heb echt 1 hele fantastische foto van Mika, helaas kan ik die niet laten zien omdat er nog een andere hond op staat, maar ik heb nog veel meer mooie foto’s van hem.

Hier troostte hij mij in het gras
Het is echt een blij ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s