Mika’s Avonturen – trainen in de supermarkt.

Voor de training begint

7 maart 2019, het was best wel een spanningsvolle dag. Gelukkig had ik vrij weinig te doen en dat scheelde al een hoop. Ik wist namelijk dat Mika vandaag weer langs zou komen met de trainers en dit keer zou de training iets anders zijn dan normaal. Dit keer gingen we namelijk in de supermarkt trainen. Iets wat ik best wel spannend vond, want hoe gaan mensen reageren? Gaan mensen ongevraagd Mika aaien en aanraken? Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Mika was heel enthousiast me weer te zien, het is leuk dat hij me herkent en blij is me te zien. Hij is nu alweer 4,5e maand, begin maart was hij dus 4 maanden. Hij groeit als kool en is inmiddels zelfs al tandjes aan het wisselen. Je merkt dat zijn gedrag langzamerhand wat veranderd en dat hij zijn eigen willetje gaat krijgen. Het is fantastisch om te zien hoe hij kan genieten van de simpele kleine dingetjes zoals blaadjes die over de grond heen waaien. Hij vind het maar al te geweldig om daar dan achterna te gaan en ze te grijpen. Voordat we de auto instapte op weg naar de supermarkt kwam er nog een bewoner waar ik woon. Hij wilde erg graag Mika aaien, maar ik zei hem een aantal keer dat dit niet de bedoeling was. Echter ging hij het toch doen. Mika was erg afgeleid en had het zelf niet door, de vorige keer liep hij weg. Ik verwacht echter dat Mika dat in de toekomst ook doet, die keer ervoor merkte hij heel goed dat ik het niet fijn vond. Ik werd vervolgens op die jongen wel boos en vond het niet prettig, maar daarna mezelf opgepakt en zijn we naar de winkel gegaan.

Training in de supermarkt

En daar begon de training eenmaal toen we bij het winkelcentrum waren. Ik kreeg allemaal tips hoe ik Mika moest houden. Bijvoorbeeld dat als je de schuifdeuren hebt dat ik de eerste moet zijn die aan de kant van de schuifdeur zit. Daarna gingen we in de winkel trainen. Elke keer dat Mika naar mij keek moest ik hem belonen. Gelukkig was het redelijk rustig in de winkel. Mika deed het erg goed, soms had ik niet eens door dat hij naar me keek hihi. Op ten duur had hij het goed door en ging netjes steeds naar mij kijken en mij in de gaten houden. Wat de mensen betreft viel het ook heel erg mee, er werd wel gekeken, maar iedereen liet onze gang gaan en dat vond ik in ieder geval erg prettig. Ik denk dat we uiteindelijk een uur weg zijn geweest, dat was voor mij en ik denk ook wel voor Mika behoorlijk intensief. Gelukkig had ik daarna niks meer te doen en kon ik rustig aan doen. Mika komt de 28e weer en dan zijn we weer gewoon bij mij thuis. Eerst zouden we misschien naar avifauna gaan om daar te trainen, maar ook lol te hebben, maar ik ben momenteel te snel overprikkeld en ga binnenkort ook al naar de Efteling met de woning. Dus voor nu hebben we het even uitgesteld, misschien volgende maand of begin mei ergens, we kijken wel even.

Hieronder nog een aantal foto’s van deze training, hier kun je goed zien dat Mika heel goed op mij let, zelfs als ik even niet naar hem kijk.

Bedankt voor het lezen van mijn blog!
Er zal snel weer een nieuwe volgen.
– Steffanie’s wereld

Mika let goed op mij en ik had het niet eens door!
Hij zat netjes naar me te kijken, dat moet dus beloont worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s