Mixed media en art journaling

Wat is mixed media?

Mixed media is vertaald in het nederlands gemixte materialen. De woorden zeggen het dus eigenlijk al. Bij mixed media gebruik je eigenlijk verschillende materialen die je in je omgeving hebt. Dit kan van alles zijn, gewoon lekker creatief zijn. Je kan pennen, potloden,verf gebruiken, maar uiteraard zijn er veel mogelijkheden en kan je ook stofjes of servetten gebruiken, stukken hout, kaartjes en zoveel meer. Eigenlijk gewoon een kwestie van je creatieve geest de vrije loop laten gaan. Ikzelf vind het erg leuk om te doen. Echter voordat ik er zelf aan begonnen ben heb ik wel wat filmpjes op youtube bekeken om te kijken hoe het precies werkt. Sinds kort ben ik er ook mee bezig en ik vind het erg leuk om te doen. Het komt een beetje overheen met de memorydex kaartjes, want daar gebruik ik ook mixed media bij. Toch heb ik een speciaal boekje gekocht waar ik dit soort creatieve dingen in wilde gaan doen. Zo’n boekje noemen we een art journal. Ook bestaat er een junk journal, maar met een junk journal gebruik je eigenlijk mixed media om ook nog is je eigen boekje ervan te maken.

Wat is art journaling?

Art journaling is een manier om allerlei creatieve manieren in 1 boekje te verwerken. Je kan er in kleuren, tekenen, mixed media in gebruiken enz. Ik heb een boekje gekocht van art bij Marlene. Dit boekje vind ik erg prettig werken omdat er 300 grams papier in zit en ik de blaadjes eruit kan halen. Als ik dus een fout heb gemaakt kan ik hem gewoon weg gooien. Ik denk dat het een soort aquarel papier is wat erin zit, maar niet met van die diepe groeven gelukkig. Hierdoor kan je makkelijk allerlei soorten dingen erin maken. Ikzelf gebruik het vooral voor mixed media.

Wil je weten hoe ik dit doe? Bekijk dan in de toekomst dan zeker de mixed media video’s.

Hieronder een aantal foto’s van hoe het boekje eruit ziet en wat ik gemaakt heb.

Gebruikte materialen: stempels onderwaterwereld van aliexpres , van gogh waterverf napjes, nuvo drops blauw en doorzichtig met glitter, stempels, distress oxide inkt en shine poeder voor een glitter effect op de achtergrond, lijm om het vast te maken en goude ecoline voor de gouden spetters.

Gebruikte materialen: stansjes van aliexpres, distress oxide inkt, nuvo drops, goude ecoline, lijm , stukje papier voor de tekst, 1 zwarte fineliner, zwarte inkt watervast en 1 goude gelpen van sakura gellyroll.

Gebruikte materialen: stansjes van aliexpres, nuvo drops, goude ecoline, sterren sjabloontje, stempels voor achtergrond, zilvere sakura gellyroll, een sticker uit een wimsical world

uiteraard hoef je niet perse mixed media te gebruiken. Het is een art journal, doe lekker waar jij je goed bij voelt. Ga je er in tekenen? Prima! Doe je mixed media? Ook prima! alles kan en alles mag. Het hoeft niet duur te zijn.

Ik hoop dat je deze blog leuk vond, deel hem vooral met je vrienden, geef een like of laat een leuke reactie achter. Vergeet vooral niet onder de pagina op volgen te klikken. Bij het invullen van je e-mail krijg je elke keer als ik een nieuwe blog post een mail zodat je op de hoogte blijft!

steffanie’s wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s