Avonturen van hulphond Mika maand 2

De goedkeuring en betekenis van Mika

Het is nog niet zo lang geleden dat ik van mijn instelling de 100% goedkeuring kreeg voor het aanmelden van een hulphond. Eigenlijk is alles heel erg snel gegaan. Vrijdag 21 december 2018 kreeg ik de goedkeuring dat ik een hulphond mocht. De intake hadden we al een maand eerder gehad en ook van de stichting waar ik loop kreeg ik goedkeuring. Vanaf dat moment is alles eigenlijk heel snel gegaan, ik was zo blij als een klein kind en de volgende dag was er al een pup voor mij gevonden. De naam wist ik al en mijn pup zou mika gaan heten. Mika is een mannetje en komt uit een nest van 9 pups in totaal. Maar Mika was de meest geschikte pup om hulphond voor mij te worden . Ik kwam op de naam Mika op eigenlijk best wel een vreemde manier. In het begin van het traject (voor de aanvraag van een hulphond ) schoot opeens deze naam in mijn hoofd uit het niets. Ik ben best wel iemand die geloofd in dat iets dan voorbestemd is, dus ik wist dat de naam Mika moest gaan worden. Later zocht ik de betekenis op van de naam Mika en hoewel deze niet aan sloot op mij, kon ik me toch ergens wel in die betekenis vinden. Mika is een naam afkomstig uit finland en betekend niets minder dan ”Die als god is”. Zelf ben ik niet zo heel erg in het christelijk geloof , ik ben meer van het spirituele. Ik geloof wel dat er een god is, maar of deze allah, mohammed,god, jezus heet… maakt mij niet uit. Nu denk je misschien waarom vind je het toch passen? Nou eigenlijk is dat voor mij best simpel. Mika word een hulphond, god helpt mensen ook altijd…..dus de tekst die als god is betekend voor mijn hulphond eigenlijk dat Mika een soort helpende hand van god is, een hulphond die mij helpt in mijn moeilijkste periodes. Dat is hoe ik het een beetje zie. Ik vind het dus wel een betekenis volle naam.

De kennismaking

Nadat ik de goedkeuring had gekregen en gehoord had dat er voor mij een pup gevonden was, had ik een week later al de kennismaking met Mika. Beide trainers kwamen met hun hulphonden (die in de auto bleven) en mijn puppy bij me op bezoek. Van de foto’s kreeg ik al behoorlijke smelt momentjes, maar toen ik Mika voor het eerst zag was ik opslag verliefd. Mika huppelde al gelijk naar me toe en dat was echt mooi om te zien. Op dat moment was ik eigenlijk alleen nog maar gefocust op Mika en mijn omgeving kwam eigenlijk nog maar amper binnen. Eenmaal binnen aangekomen mocht ik Mika kaas uit een tube geven en Mika had al geleerd om te zitten als hij wat lekkers wilde. Soms ging hij bij de trainer zitten omdat hij natuurlijk nu aan de trainer gewend was. Maar ik vond het erg knap dat hij dat al kon, want Mika was pas 2 dagen bij de trainer. Ook zijn zindelijkheid ging erg goed. Hij leerde ook al dat als hij rustig ging liggen dat hij tussen je benen ging liggen en langzamerhand leerde ik zelf ook hoe ik Mika moest trainen en waarom mijn trainer hem soms beloonde. De trainers zijn 2 uur bij mij gebleven en Mika is zelfs in mijn armen in slaap gevallen. Eerst was ik bang dat mika zich meer ging hechten aan de trainer dan aan mij, want Mika is het eerste jaar nog niet bij mij. Maar gelukkig werd ik gerust gesteld dat dat allemaal nog gaat goedkomen .

Mika nu

Inmiddels zijn we weer een week verder na het eerste bezoekje van Mika. Mika is inmiddels 2 maanden oud en Mika heeft in die week dat hij bij de trainers is echt enorm veel geleerd! Hij is al zo goed als zindelijk, is meegeweest naar een overvolle Macdonald en een luchtvaartmuseum , kan inmiddels heel goed met katten omgaan en auto rijden gaat nu zonder reisziek zijn. Ook reageerd hij nu al op zijn naam en kan hij op commando liggen. Natuurlijk zitten als hij wat lekkers wil en tussen je benen in liggen lukt ook. En dat allemaal in 1 week tijd. Dat laat al weer zien hoe graag hij wil leren en hoe snel leers hij is. Ik ben super trots op hem. Jammer vind ik wel dat ik nog een maand moet wachten voor ik hem zie, nja altans 31 januari komt hij weer hierheen en ik mis hem nu al. Gelukkig krijg ik veel foto’s en filmpjes door gestuurd, dat helpt enigzins nog wel om me minder alleen te voelen. Zo kreeg ik gisteren te horen dat hij enorm gegroeid is en dat hij nu niet meer in zijn eerste hondentuigje past, maar alweer een grotere maat heeft. Wat betekend dat hij echt in een week enorm gegroeid is aangezien zijn vorige hesje nog een vinger tussen kon omdat hij nog te groot was. Ik ben blij dat Mika in mijn leven is gekomen en dat Mika mij gaat helpen in de toekomst. Ik hoop dat hij snel hier mag komen wonen zodat ik hem niet meer hoef te missen.

Hieronder een aantal fotos van Mika

 

img_4031

lekker slapen, hier is Mika nu 2 maanden

mika

Mika met zijn eerste hesje

mikas

lekker slapen

naamloos

chillen met de katten

Bedankt voor het lezen van deze blog, Ik wens je een hele fijne dag toe. Als je nog tips hebt om mijn blogs beter te maken, laat het dan weten via een reactie.

Steffanie’s wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: